• Oznam o povinnostiach zákonných zástupcov predškolákov

          • Upozorňujeme rodičov predškolákov, že v mesiaci apríl prebiehajú na základných školách zápisy detí do 1. ročníka. Každý zákonný zástupca je povinný zapísať dieťa, ktoré dovŕšilo do 31. 08. vek 6 rokov, do základnej školy.

            Ak má rodič pochybnosti o školskej zrelosti svojho dieťaťa a rozhodne sa o tzv. “odklad školskej dochádzky“, musí:

            požiadať materskú školu o pokračovanie v predprimárnom vzdelávaní vyplnením žiadosti o pokračovanie predprimárneho vzdelávania (pod textom),

            priložiť:

            1. písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie (CPPaP)

            2. písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast (pediatra)

            3. informovaný súhlas zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

            - informovať základnú školu o tom, že takúto žiadosť podal. Základná škola nevydáva rozhodnutie o odklade povinnej školskej dochádzky. 

             

            Potrebné tlačivá nájdete v prílohe nižšie, ako aj v časti Žiaci a rodičia v sekcii Tlačivá rôzne. Podrobné informácie Vám tiež poskytnú triedne učiteľky.

             

            riaditeľka MŠ

            Mgr. Pavla Malinová

          • Rodičia, pozor! Podľa vyhlášky platnej od 8.3. je karanténa osôb v spoločnej domácnosti posunutá na 19 dní

          • Dávame Vám do pozornosti Vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva 97/2021, §3, odsek 5, ktorá hovorí o ukončení karantény osoby v stálom kontakte (to znamená osoby žijúce v spoločnej domácnosti) 

            Vo všeobecnosti platí, že karanténa osoby, ktorá bola v úzkom kontakte s pozitívnou osobou trvá 14 dní od posledného kontaktu.

            Podľa vyššie uvedenej vyhlášky sa však osoby žijúce v spoločnej domácnosti považujú za stály kontakt, nie úzky, pretože nie je možná úplná izolácia, najmä ak ide o rodiča a dieťa.

            Pre výpočet ukončenia karantény pre osobu žijúcu v spoločnej domácnosti sa za  posledný kontakt považuje 5. deň od vzniku príznakov alebo 5. deň od vykonania testu. To znamená, že KARANTÉNA OSOBY V STÁLOM KONTAKTE je o 5 dní dlhšia ako izolácia chorej osoby. Dĺžka karantény je teda 5 + 14 dní = 19 dní.

            Uvedená vyhláška platí od 8.3.2021 - jej kompletné znenie a zvýraznenie nájdete v priloženom súbore na strane 4.

            Podrobnejšie vysvetlenie nájdete v druhom dokumente na strane 4 a 5 , ktoré bolo spísané konzíliom odborníkov.

            Pre zachovanie zdravia Vašich detí ako aj svojho okolia Vás prosíme o dodržiavanie týchto nariadení a o oznamovanie akýchkoľvek skutočností súvisiacich s kontaktom s pozitívnymi osobami, ale aj o nariadení karantény. O všetkých ďalších postupoch Vás bude informovať všeobecný lekár pre deti a dorast.

          • Zápis do 1. ročníka základnej školy

          • Milí rodičia

            Dávame Vám do pozornosti, že sa blíži čas zápisu Vašich detí do základnej školy. 

            Tento rok prebieha zápis detí do ZŠ od 12. - 16. apríla 2021, pričom je možné podať aj elektronickú prihlášku od 1. apríla 2021. Zápis prebieha opäť bez prítomnosti detí.

            Zákonní zástupcovia, ktorí nemajú možnosť vyplniť prihlášku elektronicky tak môžu urobiť osobne v čase od 14. - 16. apríla 2021 v čase od 14:00 - 16:00. 

            Viac informácií nájdete na webových stránkach konkrétnych základných škôl:

            ZŠ M. R. Štefánika: https://zsstefsbela.edupage.org/

            ZŠ J. M. Petzvala: https://zspetzvalaspisskabela.edupage.org/?

          • Veľkonočné prázdniny

          • Riaditeľsto Materskej školy, Mierová 1, Spišská Belá oznamuje zákonným zástupcom detí, že prevádzka materskej školy a jej alokovaných pracovísk bude prerušená v čase veľkonočných prázdnin od 01.04.2021 - 06.04.2021 (vrátane).

            Prevádzka materskej školy začína 07.04.2021

            Zároveň Vás žiadame, aby ste sledovali aktuálnu situáciu ohľadom epidemiologických opatrení na webovej stránke školy a podľa toho si zabezpečili potrebné náležitosti pre vstup Vás a Vášho dieťaťa do materskej školy.

          • !!AKTUÁLNE INFO!!

          • Prevádzka v MŠ Mierová 1, Spišská Belá a jej alokovaných pracovísk (MŠ Zimná 47 a MŠ Letná 5, bude od 08. 02. 2021 obnovená prezenčná forma vzdelávania v pôvodnom režime od 06:00 hod. do 16:00 hod.

            Príchod do 8:00, po tomto čase bude prebiehať povinná dezinfekcia priestorov a vstup nebude možný.
            Povinnosťou zákonného zástupcu pred nástupom dieťaťa do MŠ je pretestovanie jedného zákonného zástupcu.
            Pred nástupom vytlačiť, vypísať  a priniesť Čestné prehlásenie o bezinfekčnosti dieťaťa - ktoré nájdete pod textom a v záložke tlačivá, k nahliadnutiu negatívny test.
            V prípade, že zákonný zástupca nepredloží uvedené prehlásenie, triedna učiteľka dieťa nepreberie.
             
            ĎALŠIE POVINNOSTI ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCOV:
            - Vstup do priestorov MŠ len s platným negatívnym testom a prekrytými hornými dýchacími cestami, dezinfikovať ruky sebe aj dieťaťu.
            - Deťom bude meraná teplota každý deň, počas ranného filtra, v prípade, že bude dieťaťu nameraná teplota, budeme kontaktovať zákonného zástupcu, ktorý si príde dieťa vyzdvihnúť.
            - Dodržiavať R-O-R.
            - Deťom zabezpečiť dve náhradné rúška.
            Vstup do priestorov MŠ je povolený jednej sprevádzajúcej osobe, ktorá sa v MŠ zdrží najdlhšie 10 min.
            - V prípade, že je u dieťaťa, alebo zákonného zástupcu potvrdené ochorenie na COVID- 19, bezodkladne o tom informuje triedne učiteľky a riaditeľku MŠ.
            - Bezodkladne ohlásiť nariadenú karanténu, ak bola dieťaťu nariadená lekárom pre deti a dorast, alebo miestne príslušným RÚVZ. V tomto prípade, je dieťa na potrebný čas vylúčené z výchovno-vzdelávacieho procesu.


          • Poďakovanie ❤

          • Touto cestou by sme sa chceli poďakovať pani Stanislave Kapustovej a jej otcovi. Vďaka ich iniciatíve sa našej materskej škole podarilo získať sponzorský dar od firmy NOTES, a.s. (závod Betliar) v podobe množstva farebných papierov, výkresov, náčrtníkov a zošitov, ktoré budú naše detičky využívať pri svojich tvorivých aktvitách ešte veľmi dlhý čas.

            Veľmi pekne im za to ďakujeme.

          • Výtvarná súťaž Pramienok - Celoštátne kolo

          • Nový úspech našej školy:

            Veronika Vdovjaková: 2. miesto

            Súťaž: Pramienok
            Kolo: Celoštátne kolo

            Zámerom výtvarnej súťaže Pramienok je podporiť materské školy pri formovaní pozitívneho a ochranárskeho vzťahu detí k prírode prelínaním environmentálneho učenia (a učenia sa) s vlastnou tvorivou činnosťou detí a rozvojom ich kreativity.
            Program ochrany životného prostredia nestráca na aktuálnosti ani v čase pandémie Covid-19.
            Práve naopak obmedzené možnosti pohybu a vykonávania iných činností inšpirovali rodiny s deťmi a detské kolektívy v materských školách k častejším návštevám okolitej prírody či k intenzívnejšej práci v záhradách.
            Celkovo do všetkých kategórii tejto súťaže prišlo 938 výtvarných prác (zapojilo sa 940 detičiek zo 406 materských škôl).
            Do súťaže sa zapojila aj naša žiačka z triedy Motýlikov - Veronika Vdovjaková s pomocou svojej mamky Mgr. Kataríny Vdovjakovej.

            Veronike sa podarilo získať krásne 2. miesto v kategórií detí do 4 rokov. Blahoželáme!

          • Online odhlasovanie detí

          • Milí rodičia, 

            od októbra 2020 využívame v našej materskej škole elektronické online odhlasovanie detí, ktoré je možné po prihlásení sa do rodičovského konta prostredníctvom emailovej adresy, ktorú ste poskytli učiteľkám v triede Vášho dieťaťa. 

            Odhlasovanie dieťaťa je možné cez ikonu Školská jedáleň, poprípade Jedálny lístok. Dieťa môžete odhlásiť do akutálneho dňa maximálne do 7:30. V tomto prípade už nie je nutné telefonické odhlasovanie.

            V prípade, ak Vám niečo nefunguje, prípadne sa Vám nezobrazujú emaily, neváhajte nás kontaktovať, pomôžeme Vám.

            Ďakujeme

             

          • Doma (ne)dobrovoľne, no tvorivo - Domáce kolo

          • Nový úspech našej školy:

            Karolína Hoholová: 1. miesto

            Súťaž: Doma (ne)dobrovoľne, no tvorivo
            Kolo: Domáce kolo

            Základná umelecká škola Ladislava Mednyánszkeho Spišská Belá a mesto Spišská Belá vyhlásili počas karanténneho opatrenia, kedy sa deti vzdelávali v domácom prostredí, výtvarnú súťaž DOMA ne/DOBROVOĽNE, no TVORIVO.

            Do súťaže sa od 20. marca 2020 do 30. apríla 2020 zapojilo viac ako 70 detí, ktoré zaslali takmer 100 výtvarných prác. Boli medzi nimi kresby, maľby, koláže, landarty, dokonca aj výtvarné objekty. Trojčlenná porota vybrala v každej kategórii 3 víťazné práce a udelila aj niekoľko čestných uznaní.

            1. miesto v kategórií detí do 6 rokov získala aj naša predškoláčka z triedy Lienky - Karolínka Hoholová

            K výhre jej blahoželáme a tešíme sa, že sú v našej materskej škole také šikovné a nadané deti :)

          • Nové opatrenia Ministerstva školstva SR (od 16.9.2020)

          • Vážení rodičia, upozorňujeme Vás na zmeny v protiepidemiologických opatreniach vydaných Ministerstva školstva pre materské školy s platnosťou od 16.9.2020 od 18:00 hodiny.

            Zákonný zástupca: 

            - Predkladá po každom prerušení dochádzky dieťa do materskej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (príloha č. 4).

            - Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný.

            - Rešpektuje pravidlá nosenia hračiek a iného materiálu alebo poomôcok z domáceho prostredia do materskej školy, stanovené riaditeľom materskej školy


            Celý manuál si môžete prečítať tu: https://www.minedu.sk/data/att/17287.pdf  Všetky podrobnosti týkajúce sa povinností zákonných zástupcov nájdete na strane 4.

            Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti.docx​​​​​​​

          • Zápis žiakov základnej školy na stravovanie

          • Pre rodičov detí navštevujúcich základnú školu je k dispozícií zápisný list na stravovanie v sekcii Žiaci a rodičia. Zápisný list je potrebné si vytlačiť, vypísať a odovzdať vedúcej školskej jedálne - pani Anne Mačekovej.

          • Oznam pre rodičov novoprijatých detí

          • Prvé dni Vášho dieťatka v MŠ budú trošku náročné. Noví ľudia, nové prostredie, väčšie nároky... a preto Vás prosíme, aby ste nám aj Vy pomohli s adaptáciu detí na MŠ. 

             

            Naše odporúčania a pokyny:

            1. rozprávajte sa s ním o tom, čo v škôlke uvidí, čo bude robiť, čo nové zažije
            2. povzbuďte dieťa pred nástupom do MŠ, "nestrašte" ho so škôlkou (napr. budeš tam musieť všetko zjesť, budeš tam musieť spať, tam ti to nedovolia, budeš musieť poslúchať a pod.),
            3. zoznamy detí a ich umiestnenie do tried budú visieť vo vchode do MŠ na veľkej informačnej tabuli
            4. obmedzte rozlúčku s dieťaťom v šatni (dajte si božtek, postískajte sa, pozdravte a šup do triedy)
            5. v šatni má každé dieťa svoju skrinku označenú menom a pridelenou značkou, kde si odloží veci - v skrinkách nenechávajte žiadne jedlo ani pitie,
            6. dieťa pohodlne oblečte -  potrebuje pevné prezuvky, pyžamko, náhradné oblečenie i spodnú bielizeň –všetko označené menom dieťaťa alebo jeho iniciálami
            7. prosíme, zariaďte si svoj čas tak, aby ste hlavne v prvé dni prichádzali pre Vaše dieťa čo najskôr (po olovrante okolo 14.30 hod.), aby  nemalo pocit, že ste na neho zabudli, že pre neho neprídete a pod.
            8. pýtajte sa dieťaťa na pozitívne veci zo škôlky (napr. ako si sa dnes hral, čo ťa rozosmialo, čo si sa naučil, s kým si sa hral, aké hračky v škôlke majú, čo dobré ti tety kuchárky navarili a pod.), 
            9. vzhľadom na sprísnené pokyny a obmedzenia, nie je možné prinášať z domu vlastné hračky a pod.,
            10. nedávajte dieťaťu do vreciek žiadne cukríky, žuvačky
            11. ak sa vyskytnú problémy počas dňa, budú vás telefonicky kontaktovať triedne učiteľky,
            12. pri nástupe do MŠ prosím prineste vyplnené (v nutnom prípade ich vyplníte ešte pred vstupom do MŠ) následné tlačivo, ktoré je v prílohe nižšie

             

            Vaše dieťa bolo prijaté do materskej školy. Musí však byť samostatné – bez plienok aj počas spánku v materskej škole, bez cumľa a fľaše. Je potrebné zvyknúť dieťa na spánok po 12:00 hod. bez kolísania na rukách alebo v kočíku. Dieťa musí byť čiastočne samostatné aj pri stolovaní – vedieť sa napiť z hrnčeka a jesť s lyžicou.

            Do MŠ je potrebné doniesť náhradné oblečenie, počnúc spodným oblečením až po vrchné oblečenie.

          • Usmernenie pre rodičov pri nástupe dieťaťa do materskej školy v školskom roku 2020/21

          • Vážení rodičia,

            Na základe odporúčaní Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a Úradu verejného zdravotníctva SR Vás oboznamujeme so základnými informáciami a opatreniami súviciami s novým školským rokom.

            Pred nástupom detí donesiete vyplnené:

            1. VYHLÁSENIE RODIČA NA ZAČIATKU ŠKOLSKÉHO ROKA

            2. VYHLÁSENIE O BEZINFEKČNOSTI (IBA po prerušení dochádzky na viac ako 3 pracovné dni - prvi prvom nástupe NIE)

             

            - tlačivo je prílohou  tohto dokumentu.  Vytlačíte ho a odovzdáte ho ráno pri príchode do triedy učiteľke, ktorú bude Vaše dieťa navštevovať.

            S cieľom ochrany pred šírením ochorenia COVID-19 v MŠ je potrebné oboznámiť sa s podmienkami a dodržiavať prísne opatrenia.

            Prevádzka MŠ bude OD 6.00 - 16.00 počas pracovných dní, s možnosťou vyzdvihnutia detí od 11.00 - 12.00 hod. VŽDY PO ZAZVONENÍ !!!

            Dieťa je potrebné doniesť do materskej školy do  8.00 hod. Po tomto čase bude prebiehať dezinfekcia priestorov a vstup nie je  možný.

            Zoznamy prihlásených detí zaradených do jednotlivých tried budú visieť vo vstupnom vestibule.

             

             

            Pokyny pre zákonných zástupcov detí

            Výchovno-vzdelávací proces  v školskom roku 2020/2021 začína 2.9.2020

             

            Dieťa  s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov materskej  školy – zisťovanie realizuje rodič v domácom prostredí.  

            Ak dieťa v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, bezodkladne si nasadí rúško a bude umiestnený do samostatnej izolačnej miestnosti a zároveň škola musí kontaktovať zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú.

             

            Materská škola:

              • Materská škola zverejnení oznam na vchodových dverách, ktorý hovorí, za akých podmienok nemôže nastúpiť dieťa do materskej  školy
              • V prípade podozrenia na ochorenie COVID – 19 v základnej škole bezodkladne rieši vzniknutú situáciu podľa usmernení MŠ SR.
              • Materská škola  pre účely  izolácie dieťaťa, u ktorého sa vyskytnú príznaky ochorenia COVID-19, prípadne iného prenosného ochorenia počas výchovno-vzdelávacieho proces vyučovania, vyčlení priestor, s rozlohou min 15 m2 a priamym vetraním. Miestnosť bude  štandardne slúžiť aj na iné účely.  Ak je však do nej umiestnené dieťa s príznakmi ochorenia COVID-19,  alebo iného prenosného ochorenia, následne bude po opustení miestnosti dieťaťa dôkladne vydezinfikovaná a vyvetraná.
              • Materská škola/učiteľka  vykonáva ranný filter  pri vstupe dieťaťa  do triedy a následne vykoná zápis do knihy ranného filtra.   

            Opatrenia materskej školy kvôli prevencii nákazy COVID-19

             

            • Opatrenia sa budú implementovať odporúčania Úradu verejného zdravotníctva a sú založené na princípe  ROR - Rúško - Odstup -  Ruky.

            Rúško je opatrením na obmedzenie priestorovej distribúcie kvapôčok telesných tekutín. 

            Odstup je opatrením smerujúcim k minimalizácii osobných kontaktov a na obmedzovanie skupinových aktivít detí, zamestnancov a zákonných zástupcov. 

            Ruky sú opatrenia eliminujúce prenos infekcie z kontaminovaného povrchu na sliznice. Okrem osobnej hygieny sú ďalšími opatreniami aj čistenie kontaktných povrchov a minimalizácia bodov s frekventovaným dotykom.

             

            • Pri ceste do školy sa sprevádzajúce osoby a deti  riadia aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ.
            • Celkový čas zdržiavania sa osôb sprevádzajúcich deti do materskej školy vo vonkajších a vnútorných priestoroch materskej školy odporúčame obmedziť na nevyhnutné minimum. Dieťa môže sprevádzať vždy len jeden zákonný zástupca.
            • Sprevádzajúca osoba sa v interiérových priestoroch materskej školy pohybuje vždy v rúšku resp. v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami, a to hlavne za účelom odovzdania a vyzdvihnutia dieťaťa.
            • Pri vstupe do budovy je nutné použiť dezinfekciu rúk, všetkých osôb, dezinfekčným prostriedkom vo vstupnej chodbe.
            • Materská škola, v prípade podozrenia na akútne ochorenie (nielen na Covid-19), dieťa nepreberie.
            • Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy čestné prehlásenie (príloha č. 3) alebo po každom prerušení dochádzky dieťaťa do materskej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (príloha č. 4).
            • Sprevádzajúca osoba zabezpečí umiestnenie rezervného rúška svojho dieťaťa do jeho skrinky v šatni.

             

            Zákonný zástupca:

             

            • Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko–epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom/vstupnom priestore materskej školy a pri odvádzaní dieťaťa z materskej školy v zmysle aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
            • Dodržiava pokyny riaditeľa materskej školy, ktoré upravujú podmienky konkrétnej materskej školy na obdobie školského roku 2020/2021.
            •  Odovzdáva dieťa výhradne zamestnancovi materskej školy.
            • Predkladá pri prvom nástupe dieťa do materskej školy čestné prehlásenie (príloha č. 3 alebo po každom prerušení dochádzky dieťa do materskej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (príloha č. 4).
            •  Rešpektuje pravidlá zákazu nosenia hračiek a iného materiálu alebo pomôcok z domáceho prostredia do materskej školy, stanovené riaditeľom materskej školy.
            •  V prípade, že u žiak je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

             

             

            Nakoľko sme tu pre Vás len za predpokladu, že nebudeme chorí, chráňte seba i nás a dodržiavajte vyššie uvedené pokyny !!!

             

             

             

             

             

            Dňa 25.08.2020                                                                     Mgr. Pavla Malinová

                                                                                              riaditeľka MŠ, Mierová 1, Spišská Belá

             

    • Kontakty

      • Materská škola
      • 0524591386
      • 052/459 13 86 alebo 0902 305 805 (riaditeľňa MŠ)
      • Mierová 636/15, 059 01 Spišská Belá 05901 Spišská Belá Slovakia
      • 37874292
      • 2021637167
      • 0914 249 733
      • 052/789 65 74
      • 0944275799, 052 459 11 42
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje